Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović prisustvovali su danas, u rejonu planine Gučevo, završnim aktivnostima na taktičkoj vežbi specijalnih jedinica Vojske Srbije „Drina 2024“.

Predsednik Vučić, nakon vežbe, pohvalio je pripadnike specijalnih jedinica na uspešno izvedenoj vežbi i istakao da država povećava i snaži kapacitete specijalnih jedinica novim ljudima, opremom i najmodernijim naoružanjem.

U taktičkoj vežbi “Drina 2024” učestvovali su pripadnici 72. brigade za specijalne operacije, 63. padobranske brigade i Odreda vojne policije specijalne namene „Kobre“. Višednevna vežba je realizovana sa ciljem provere i daljeg unapređenja sposobnosti specijalnih snaga u pripremi i izvođenju borbenih aktivnosti na planinskom terenu, uz upotrebu savremenog naoružanja i vojne opreme.

Posmatrači vežbe imali su priliku i da sagledaju kako izgleda baza diverzantske grupe koja bi služila za višednevni boravak i rad diverzanata, kao i način prikupljanja i pripreme hrane iz prirodnog okruženja, a nakon toga predstavljeni su i naoružanje i vojna oprema specijalnih jedinica.