Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Marko Đurić razgovarao je danas sa generalnim sekretarom Međunarodnog biroa za izložbe (BIE) Dimitrijem Kerkentzesom o temama od značaja za predstojeću specijalizovanu izložbu EKSPO 2027, čiji će Srbija biti domaćin.

Ministar Đurić je iskazao zahvalnost generalnom sekretaru BIE i njegovom timu na naporima koje ulažu u pripreme i organizaciju te, za Srbiju izuzetno značajne manifestacije. Šef srpske diplomatije je konstatovao da je predstojeći EKSPO 2027 veoma važan za repozicioniranje Srbije u svetu, uz ocenu da će to biti prilika za to da učesnici i gosti sa svih meridijana iz prve ruke vide ono što Srbija ima da ponudi.

Prema njegovim rečima, činjenica da smo dobili priliku koja se ne pruža često i izbor Srbije za domaćina te prestižne manifestacije među brojnim kandidatima govori o razvoju i napretku naše zemlje, a poseban izazov za sve nas je da baš EKSPO 2027 u Beogradu bude najbolji do sada. Đurić je ukazao na to da je EKSPO nezaobilazna tema prilikom susreta i razgovora koje je imao sa zvaničnicima širom sveta od početka svog mandata, uz napomenu da je želja Srbije kao domaćina da okupi što više zemalja učesnika. On je naglasio i da je Ministarstvo spoljnih poslova spremno da svim svojim kapacitetima pruži doprinos organizaciji te značajne svetske manifestacije.