Mi roditelji i članovi Udruženja za pomoć osobama sa autizmom srednjobanatskog okruga „Plavi krug“, kao i roditelji dece koja pohađaju OSŠ „9 maj“,ovim putem izražavamo duboku razočaranost i zabrinutost zbog incidenta koji se dogodio u našem gradu proteklog vikenda, a u kome je učestvovala zaposlenica Gradske kuće Vera Milošev, pomoćnica gradonačelnika Zrenjanina.

Naime, dotična se u javnosti ponela neprimerno prema dečaku koji ima razvojni problem, uputivši mu niz uvreda i time njemu i njegovim roditeljima povredila osećanja i pravo na slobodu izbora kretanja i boravljenja u javnom prostoru ,kao građanima ovoga grada. Ovim postupkom  gospođica Milošev je kod nas roditelja probudila strah, tugu i razoćaranje, koje je već tinjalo u nama zbog nezavidnog položaja naše dece, odbačene od sistema, koji ionako ne pruža adekavtnu podršku osobama sa smetnjama u razvoju. Nedopustivo je da se osoba njenog zvanja, te osoba koja obavlja jednu od najodgovornijih funkcija u Zrenjaninu, na taj način ophodi prema bilo kome, a naročito prema nekom ko ima razvojne probleme, a pri tome je i dete.

Stoga, mi gore navedeni, očekujemo brzu reakciju nadležnih i smenu dotične osobe, pomoćnice gradonačelnika gospođice Vere Milosev. Ako već nemamo obezbeđene uslove da naša deca žive život dostojan svakog čoveka, onda barem u ovome pokažimo ljudskost i adekvatno osudimo ovu sramotu.

Udruženje „Plavi krug“ i roditelji dece koja pohađaju OSŠ“9. maj“