Retrospektivna izložba akademskog slikara Aleksandra Kačara otvorena je sinoć u Kulturnom centru Zrenjanina, a posetiocima će biti dostupna do 17. septembra. Izloženi su neki od prvih do najnovijih autorovih radova koji posmatraču pružaju uzbudljiv, autentičan i intrigantan umetnički doživljaj.

U Kulturnom centru Zrenjanina otvorena je retrospektivna izložba akademskog slikara Aleksandra Kačara. Slike koje su izložene, kako sam kaže, pokazuju prošlost i sadašnjost njegovog životnog rada i osnovu za buduće stvaralaštvo.

Iako mu je, kao i svakom umetniku bilo teško da izdvoji omiljenu sliku Kačar je posebnu pažnju posvetio dvema.

Aleksandar Kačar je rođen 15. decembra 1956, u Zrenjaninu. 1985. završava Akademiju likovnih umetnosti u Novom Sadu. Tokom studija izlaže, učestvuje u radu likovnih kolonija i dobija dve studentske nagrade Ivanjica, kolonija studenata svih akademija Jugoslavijje (prvo mesto 1983. i treće mesto 1984.) prvo Samostalno izlaganje imao je u Ljubljani 1988. godine, tri puta je samostalne izložbe imao u Zrenjaninu. Na grupnim izložbama svoje radove je izlagao u Sremskoj Mitrovici, Senti, Somboru, Strumici, Sarajevu, Majdanpeku, Počitelju, Beogradu, Novom Sadu, Aradu (Rumunija)Bekeščabi i Sekešfehervaru (Mađarska).

Izložba će biti otvorena u Velikom salonu Kulturnog centra Zrenjanina svakog dana od 8 do 20 časova do 17. septembra.