Prodaja nije jedino rešenje za tešku situaciju u kojoj se nalaze Apoteke Beograd, iza te izjave stoji opasna retorika interesa, izjavila je FoNetu Selena Lazić iz političke platforme Solidarnost, ukazavši da bi gašenje Apoteka ozbiljno ugrozilo pacijente koji koriste specifične i skupe lekove koji su dostupni samo u toj ustanovi.

Selena Lazić iz političke platforme Solidarnost je na skupu „Za spas Apoteka Beograd“ izjavila da Apoteke Beograd moraju da ostanu u javnom vlasništvu, jer je to u javnom interesu građana Beograda. Govoreći o specifičnim i skupim lekovima koje je moguće nabaviti u Apotekama Beograd, Lazić je istakla da je to jedini lanac apoteka koji ima svoje laboratorije u kojima se proizvode specifični lekovi. „Oni proizvode lekove za teške bolesti i za bolesnike sa nekim vrstama karcinoma, a videli smo u specifičnim situacijama, kao što je bila pandemija virusa korona, da je to bila jedina ustanova gde su neka sredstva mogla da se nabave“, dodala je Lazić. Ona smatra da je apsolutno nedopustivo da jedan tako važan deo sistema javnog zravlja bude privatizovan. Kako je navela, iza privatizacije stoje samo interesi saradnika ljudi bliskih vlasi, jer su lokali Apoteka Beograd na atraktivnim lokacijama.

Potparol poličke platforme Solidarnost Miloš Baković Jadžić izjavio da su Apoteke Beograd bile u sličnoj situaciji pre pet godina i da je tu privatizaciju zaustavila pandemija virusa korona. Istakao je da se Apoteke Beograd godinama sisematski uništavaju nelojalnom konkurencijom i nedostavljanjem specifičnih supstanci za lekove koji se proizvode u tim apotekama.  Baković Jadžić smatra da su neredovne isplate zaposlenima podmukao način da ih nateraju da daju otkaz i tako uruše Apoteke Beograd. Politička platforma Solidarnost je na svom sajtu pokrenula peticiju protiv privatizacije Apoteka Beograd.