Imamo najjači mogući tim, važno je da mladi momci osete kult reprezentacije, zajedništvo, pripadnost grbu, ogromnu želju i ljubav da se predstavi Srbija na svetskoj sceni na najbolji mogući način, rekao je najbolji srpski teniser Novak Đoković uoči meča protiv Grčke u Dejvis kupu.

Meč Srbije i Grčke za ostanak u Svetskoj grupi igra se za vikend u dvorani „Aleksandar Nikolić“. „Nadam se da mi možemo da pomognemo i da inspirišemo mlađe generacije“, istakao je Đoković na konferenciji za medije. On se osvrnuo i na rezultate u 2024. godini i osvojeno olimpijsko zlato.

Selektor Viktor Troicki naglasio je da očekuje podršku navijača.

Meč za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa između Srbije i Grčke sutra će otvoriti Miomir Kecmanović i Aristotelos Tanos, a potom će se sastati Novak Đoković i Janis Ksilas, odlučeno je danas žrebom. U oba ta duela reprezentativci Srbije su veliki favoriti, jer je Tanos trenutno 713. igrač sveta, dok je Ksilas na 770. mestu ATP liste.  Meč između Kecmanovića i Tanosa u dvorani „Aleksandar Nikolić“ počeće sutra u 15 časova. U nedelju je prvo na programu dubl, za koji su prijavljeni Hamad Međedović i Novak Đoković, odnosno Petros Cicipas i Demetris Azoides. Po završetku dubla, slede preostala dva singla. Prvo bi trebelo da igraju Đoković i Tanos i na kraju Kecmanović i Ksilas.