Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski sastala se  u Vranju  sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem sa kojim je razgovarala na temu populacione politike u cilju razmene iskustava i postizanja dogovora oko buduće saradnje.

‘‘Razgovarali smo  o ulaganjima ministarstava u važne infrastrukturne projekte na teritoriji grada Vranja i želim da naglasim da je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju apsolutno spremno da u 2025. godini uloži značajna sredstva i pomogne Vranju u realizaciji projekata koji se tiču podrške porodici, deci i roditeljstvu. Kao jedan od prioriteta u narednoj godini izdvojili smo kupovinu udžbenika za učenike osnovnih škola od prvog do četvrtog razreda’’. rekla je Stamenkovski.

Ministarka je pozvala grad Vranje da u 2025. godini konkuriše sa ovakvim projektom i zatraži od ministarstva sredstva za kupovinu besplatnih  udžbenika a neka druga sredstva koja su oni namenili u te svrhe za 2025. godinu, potroše na  neke druge korisne stvari.

U narednom periodu ministarstvo će nastaviti sa pružanjem podrške, pre svega povećanjem roditeljskog dodatka, koji će posle izmene zakona  biti najveći u regionu, kao i sa subvencijama za kupovinu prve nekretnine ili izgradnju kuće za mlade bračne parove sa decom. ‘‘Ovom prilikom ih pozivam da se ukoliko ispunjavaju propisane zakonske uslove  prijave i da ostanu da žive i rade u Vranju’’rekla je ministarka Stamenkovski.