Ministar informisanja i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Dejan Ristić označio je danas početak procedure za uvođenje 5G mreže u našoj zemlji. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će do aprila naredne godine na svim auto-putevima u Srbiji biti 164 elektropunjača za električna vozila.

„Na sajtu Ministarstva informisanja i telekomunikacija upravo je objavljen predlog Pravilnika o minimalnim kriterijumima za uvođenje 5G i on je od danas na javnoj raspravi od 30 dana“, rekao je ministar na panelu „Pametna infrastruktura za povezivanje gradova budućnosti“ na Novosadskom sajmu, u organizaciji Ninamedije i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je danas da će u Srbiji do aprila 2025. godine na svim auto-putevima biti ukupno 164 elektropunjača za električna vozila, kojih je do pre 10 dana bilo osam.

Vesić je podsetio na to da su od prošle godine benzinske pumpe u obavezi da imaju po jedan punjač za električna vozila, kao i da svi koji grade nove zgrade na svaka četiri parking mesta moraju da imaju jedno za punjenje električnog vozila i u poslovnim zgradama jedno na svaka tri mesta.