Odbornici Skupštine grada Beograda danas su počeli novu sednicu gradskog parlamenta, a na dnevnom redu je rebalans gradskog budžeta koji je predložen u iznosu od 202, 2 milijardi dinara. Na konferencijama za medije odbornici opozicije izneli su svoje viđenje stanja u Beogradu i predloženog rebalansa budžeta glavnog grada.

Šef odborničke grupe Kreni-promeni u Skupštini grada Beograda Savo Manojlović izjavio je danas da će odbornici tog pokreta učestvovati na sednici gradskog parlamenta, ali da to „ne znači da priznaju izbornu krađu“.

Manojlović je ocenio da u predloženom rebalansu gradskog budžeta „ima dosta spornih stvari“.

Odbornik Narodnog pokreta Srbije Miloš Pavlović na konferenciji za medije danas ispred sale Skupštine grada Beogradu naveo je da je moguće da gradonačelnik Aleksandar Šapić podnese ostavku u narednom periodu.

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Mila Popović izjavila je danas da predloženi rebalans gradskog budžeta nije nikakav rebalans budžeta grada Beograda, već dokaz kako se „pune džepovi Zvonka Veselinovića i drugih ljudi iz firmi bliskih vlasti.

Poverenik za Beograd stranke Srbija Centar (Srce) Boško Šindić izjavio je danas da je „režim potpuno obesmislio obrazovanje“, a da najavljenih 20.000 dinara pomoći svim učenicima na teritoriji Beograda za kupovinu udžbenika još nije uplaćeno, dok je u isto vreme „100 miliona potrošeno za promociju te kampanje“.

Šindić je dodao i da će nedostatak novca u budžetu vlast nadoknaditi podizanjem taksi.