Propaganda u medijima zbunjuje ljude, posebno ako im je dostupna samo jedna vrsta sadržaja, jer tada počnu da veruju u više puta ponovljenu laž, izjavio je FoNetu voditelj emisije „Mentalno razgibavanje“, Marko Stepanović. On je u serijalu razgovora Kiosk o medijskoj sceni Srbije ocenio da je situacija u medijima iskomplikovana i da mediji više ne idu u pravcu u kojem bi trebalo da idu. Stepanović je konstatovao da su mediji izgubili osnovnu funkciju, a to je prenošenje istinitih informacija iza kojih mogu da stanu.

Govoreći o pritiscima na novinare i medije, on je ukazao da se zajedno sa kolegom Srđanom Jovanovićem, sa kojim vodi emisiju, navikao na pritiske, ali da to nikako nije normalna situacija.

“To vam je kao kad dođete na pusto ostrvo, prvih nekoliko dana je to gadno, a onda sedmog ili osmog dana tražite hranu i mesto gde ćete da prenoćite. Tako i mi, dosta dugo traje to medijsko ludilo i pritisci na ljude koji ne rade za režimske medije ili u okviru cele te propagandne mašinerije”, predočio je Stepanović.