Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju Vlade Republike Srbije saopštilo je da je danas iz tog ministarstva Pošti Srbije predato više od 500 vaučera za podršku licima obolelim od retkih bolesti i njihovim porodicama, i to za kupovinu lekova i za rehabilitaciju.

U saopštenju se navodi da će Pošta Srbije ove vaučere u što kraćem roku isporučiti na kućne adrese, i dodaje da je potpisanim Memorandumom o saradnji Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i Pošte Srbije znatno ubrzan i olakšan proces uručenja vaučera. To će ujedno omogućiti i obolelima, koji su podneli zahteve za dobijanje vaučera i upisani su u Registar koji vodi Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batutˮ, da vaučere što pre i iskoriste.

Isporuka vaučera obolelima nastaviće se u kontinuitetu, i to istim intenzitetom svake naredne nedelje jer je obezbeđivanje boljeg materijalnog položaja obolelih i efikasnija i brža podela vaučera cilj Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

Vaučeri za kupovinu lekova i za rehabilitaciju mogu da se iskoriste do 31. decembra 2024. godine, ističe se u saopštenju.