Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević istakao je danas da je Matematička gimnazija u Beogradu veliki rasadnik mladih talenata, koji treba da budu uzor budućim generacijama.

Vučević je, na obeležavanju 58-godišnjice osnivanja Matematičke gimnazije u Beogradu, poručio da su mladi koji se ovde školuju, kao i njihovi vršnjaci u drugim školama, najdragocenije što jedna država ima.

Vučević je apelovao na Ministarstvo prosvete da ojača Fond za mlade talente i da svaka medalja bude nagrađena, a ne da moraju učenici da se opredeljuju za onu za koju žele da dobiju nagradu, kao i da se radi na tome da ta sredstva budu veća.

Direktorka Matematičke gimnazije Mirjana Katić je podsetila da je ta škola prevazišla granice države, Evrope i prepoznata je po svojim uspesima u celom svetu, podsetivši da okuplja najtalentovaniju decu. „Budite hrabri u razvijanju svojih talenata, mislite svojom glavom, učinite ovu zemlju i svet mnogo boljim. Zamislite da nemate granice, da vaš talenat može da uradi sve – u medicini, biologiji, matematici, računarstvu“, navela je Katić. Istakla je da je znanje njihov najveći kapital u životu i rekla da je ona profesorka 25 godina i da nema lepšeg posla od rada s mladima.