Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas komandanta Nacionalne garde Ohaja general-majora Džona Harisa kome je preneo zabrinutost zbog sve teže bezbednosne situacije na AP Kosovo i Metohija i zatražio jaču podršku SAD u zaštiti srpskog naroda.

Konstruktivan razgovor sa komandantom Nacionalne garde Ohaja general-majorom Džonom Harisom o bezbednosnoj situaciji u regionu, odnosima Srbije i SAD, kao i o mogućnostima za dalje unapređenje naše bilateralne vojne, ali i saradnje u drugim oblastima – naveo je Vučić na svom Instagram profilu.

Kako je rekao, general-majoru Harisu preneo je zabrinutost zbog sve teže bezbednosne situacije Srba na Kosovu i Metohiji i zatražio „jaču podršku SAD u zaštiti našeg naroda i obezbeđivanju njihovih prava“. Naglasio je da je naša zemlja opredeljena da jača ukupne bilateralne odnose sa SAD, posebno na ekonomskom i privrednom planu, sa ciljem uspostavljanja strateškog partnerstva u oblastima od obostranog interesa.

– Sa zadovoljstvom smo konstatovali međusobnu iskrenu posvećenost nastavku uspešne saradnje Srbije i Nacionalne garde Ohaja i izneli predloge o mogućnostima za njeno unapređenje – dodao je Vučić.