Sanji Erdeg je u januaru ove godine dijagnostikovan gliosarkom, izuzetno agresivan i zloćudan tumor na mozgu. Donacijama pomozimo Sanji da prikupi 155.000 evra i da pobedi ovu opaku bolest.

Sanji Erdeg je u januaru ove godine dijagnostikovan gliosarkom, izuzetno agresivan i zloćudan tumor na mozgu. Nažalost, tumor udvostručuje volumen svakih 55 dana i vremena je sve manje.

Posle dve operacije, njena jedina šansa da nastavi sa životom je personalizovana imunoterapija, koja je skupa i prevazilazi trenutne mogućnosti porodice. U pitanju je lečenje personalizovanim vakcinama. Vrši se kompletna genetska  analiza tumora i pristupa izradi peptidne neogen vakcine koja uči odbrambene ćelije da prepoznaju genetske mutacije ćelija u tumoru i bore se protiv njih. Analiza i izrada vakcine se radi u Nemačkoj, kao i njeno primanje jednom mesečno tokom godinu dana. Sama izrada traje nekoliko meseci. Sanja i njena porodica odlučili su se se za ovaj put lečenja kao jedini koji obećava, na osnovu njihovih dosadašnjih rezultata. Nažalost, to zahteva znatna materijalna sredstva. Oko 155000 eura, od kojih dve trećine treba uplatiti pre početka genetske analize i izrade vakcine. Vreme je ključni faktor jer je ovaj tumor veoma agresivan i teško uništiv i brzo se širi pa je zajedno sa najbližim prijateljima porodice osnovan humanitarni fond „Fondacija Gliosarkom“posredstvom kog možete pomoći Sanji uplatom na račun 160-6000002073763-49, u pozivu na broj obavezno naznačiti: DONACIJA ZA SANJU ERDEG.

Za Sanju će biti organizovan i Humanitarni koncert u JMS klubu u Subotici 26. septembra sa početkom u 20 časova. Ulaz je dobrovoljni prilog.

Gliosarkom je najagresivnija vrsta tumora na mozgu. Pomozimo Sanji da pobedi ovu opaku bolest.