Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković posetila je danas opštinu Novi Bečej i tom prilikom obišla industrijsku zonu, novoizgrađeni zatvoreni bazen, kao i dvorac Karačonji i Muzej „Kotarka“ u Novom Miloševu.

Gojkovićeva je nakon obilaska izjavila da je radnu posetu Novom Bečeju iskoristila kako bi se sa saradnicima uverila u to kako napreduju projekti koje je finasirala Pokrajinska vlada i Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine, ali i šta su potencijalni novi projekti koji bi doprineli razvoju Novog Bečeja u budućnosti.

Predsednik Opštine Novi Bečej Saša Maksimović izjavio je da se projekti koje finansira Pokrajinska vlada na teritoriji te opštine odvijaju predviđenom dinamikom. Kada je reč o industrijskoj zoni, Maksimović je rekao je da su dva investitora već otkupila parcele, naglasivši da je reč o belgijskoj i američkoj kompaniji.

Događaju su prisustvovali pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Aleksandra Ćirić Bošković.