U Srbiji svakog dana jedno dete oboli od raka, a 27. septembra Nacionalno udruženje dece obolele od raka (NURDOR) će u 35 gradova organizovati programe i kreativne radionice i time obeležiti Zlatni septembar, mesec podrške deci oboleloj od malignih bolesti, saopšteno je danas.

Zahvaljujući podršci donatora, NURDOR kontinuirano radi na ulaganju u svih šest hematoonkoloških odeljenja u zemlji, a u proteklih 20 godina postojanja ukupno je uloženo više od tri miliona evra za opremanje svih odeljenja, organizovao stručno usavršavanje lekara i medicinskih sestara. Pred nama je projekat rekonstrukcije hematoonkološkog odeljenja u Institutu za zaštitutu dece i omladine Vojvodine, kao i rekonstrukcija hematookološkog odeljenja u Univerzitetskoj dečijoj bolnici u Tiršovoj, ističe u saopštenju NURDOR.

Udruženje je pozivalo sve građane i društveno odgovorne kompanije da im se pridruže na događaju, kao i da podrže akciju posredstvom NURDOR izazova na društvenim mrežama, slanjem poruke 2 na 1150 za redovno mesečno doniranje u iznosu od 200 dinara.

Radionice će biti održane u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Pančevu, Kragujevcu, Koceljevi, Valjevu, Ubu, Lazarevcu, Ivanjici, Somboru, Vranju, Vladičinom Hanu, Kikindi, Subotici, Sremskoj Mitrovici, Leskovcu, Pirotu, Lebanu, Kruševcu, Rekovcu, Čačku, Smederevu, Paraćinu, Zlatiboru, Prokuplju, Vlasotincu, Bajinoj Bašti, Požarevcu, Šapcu, Rumi i Zaječaru.