Medijska scena je prezasićena medijima koji ne zaslužuju da se tako zovu, izjavila je FoNetu urednica jutarnjeg programa “Probudi se” televizije Nova S Nevena Madžarević, ukazavši na hiperprodukciju lošeg kvaliteta. Ona je je u serijalu razgovora Kiosk o medijskoj sceni ocenila da je glavna osobenost medijske scene polarizacija.

Na pitanje šta najviše nedostaje medijima u Srbiji, ona je odgovorila da je to dijalog, ali ne samo na političkom, nego na svim nivoima. Nedostaje i kritičko sučeljavavanje mišljenja, dodala je ona i ukazala da je kreatorima informativnog sadržaja izuzetno teško da uspostave debatu između dve osobe koje imaju različito misljenje na bilo koju temu. Svi žele da imaju monologe i da uživaju, slušajući sopstveni glas i uverenja, rekla je Madžarević i ocenila da su nespremni da čuju šta neko drugi ima da kaže.

Upitana kako pritisci koje  trpe nepristrasni novinari utiče na medijski sadržaj, Madžarević je uzvratila da je autocenzura najveća opasnost. Ona smatra da svi koji profesionalno i savesno rade svoj posao, ipak uspevaju da odole autocenzuri. Madžarević je naglasila da je teško ostati imun ma pritiske, ali da je na svim novinarima odgovornost da posao rade čestito i u skladu sa postulatima profesije. “Ti pritisci su formirali medijsku scenu kakvu danas imamo, a to je bipolarna scena. S jedne strane imate medije koji glorifikuju sve što vlast uradi, a s druge strane sve ostale medije”, rekla je Madžarević. Ona je ocenila da je jedan od većih problema to što se retko može čuti “druga strana”, jer vlast svojom tišinom i time što ne odgovara na pitanja neke medije stavlja u poziciju da ne mogu da zadovolje pravilo koja novinarstvo nalaže, a to je da se čuju dve strane.