Projekcija igrano-dokumentarnog filma autora Luke Đurapčevića iz Podgorice pod nazivom “Ljubav tvoja i neposlušnost moja” održana je u velikoj Sali Kulturnog centra Zrenjanina.

Zrenjaninska projekcija filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ je 38. po redu projkecija ovog filma, koji govori o pokajničkom putu i metanoji srca kod mladog čoveka koji je, kao i mnogi njegovi vršnjaci, huk sa tribine i pripadnost navijačkim grupama zamenio liturgijom i slavoslovljem Bogu živom.

Film je snimljen po blagoslovu Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita Crnogorsko-primorskog Joanikija. Reč je o istinitoj životnoj priči mladog Podgoričanina koji je huk i pesme sa tribina zamenio Liturgijom i himnografijom crkve. Film nosi snažnu poruku o pokajanju i povratku veri.

Ulaz na projekciju filma bio je slobodan, a posetioci su mogli da u kutije, postavljene na ulazu u Veliku salu, doniraju određena sredstva. Prikupljena sredstva biće upotrebljena za pomoć ugroženim srspkim višečlanim porodicama i manastirima na Kosovu i Metohiji. Organizator ove projekcije bila je humanitarna organizacija “Srbi za Srbe”.