Tribina nedeljnika VREME, „Pravda za politiku“, održana  u Gornjem Milanovcu, bavila se pitanjima shvatanja i doživljavanja politike u Srbiji. Na panelu su  govorili: narodni poslanik i predsednik NPS Miroslav Aleksić, narodni poslanik SSP-a Branko Miljuš, poslanik u skupštini AP Vojvodina ispred ZLF i aktivista Branislav Grubački, Damir Agović iz grupe građana UZINAT i student Pavle Cicvarić. Moderator tribine bio je Nedim Sejdinović, novinar nedeljnika Vreme.

Panelisti su govorili, podsećajući sve prisutne, kao i one koji su gledali prenos na Fejsbuku, da je sve politika, te da je njeno izopštavanje iz života građana potpuno nemoguće.

Ispred grupe građana UZINAT, govorio je Damir Agović, rekavši da nije ni pomišljao da će se baviti politikom, ali da  smatra da je zapravo svaki građanski aktivizam neminovno politika.

Predstavnik studenata, Pavle Cicvarić, govorio je o primetnom otklonu građana od politike.

Branko Miljuš je primetio koliko nepoverenje vlada među svim građanima i kako je strah, koji je zavladao, jedna tragična slika društva.

Narodni poslanik i predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić rekao je da je sve što se danas dešava u Srbiji podmukla akcija aktuelnog režima.

Branislav Grubački rekao je da je 20 godina bio van direktnog političkog angažmana, u koji se vratio kao pokrajinski poslanik.

Tribina je održana  uz podršku pokreta Novi Optimizam, u prepunoj sali pokreta UZINAT, uz aktivno učešće građana Gornjeg Milanovca.