Predstavnici reprezentativnih sindikata prosvetnih radnika pozvali su danas sve kojima je stalo do obrazovanja da se pojave sutra u podne ispred Skupštine Srbije i podrže protest zaposlenih u školama.

Poziv je, kako je rečeno na konferenciji za novinare ispred Vlade Srbije, upućen i roditeljima đaka i studentima, svima koji shvataju važnost obrazovanja, a ne samo zaposlenima u prosveti, jer je srpskom obrazovanju potrebna podrška. Prosvetari su poručili da sutrašnji protest ne zavisi od današnjih razgovora sa Vladom i da ga ne odlažu.

Predsednica Sindikata obrazovanja Srbije Valentina Ilić podsetila je da prosvetari traže ispunjenje onoga što je potpisano i obećano prošlogodišnjim protokolom.

Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Dobrivoje Marjanović istakao je da reprezentativni sindikati sutra pozivaju na totalnu obustavu rada.

Marjanović je istakao da po svemu sudeći boljih ponuda od već najavljenih 12 odsto neće biti, a da bi u suprotnom o svemu trebalo da se izjasne organi reprezentativnih sindikata.