Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković obratila se danas na otvaranju 55. po redu Međunarodnog sajma lova i ribolova „Lorist“ i Sajma ekologije na Novosadskom sajmu.

Gojković je istakla da su „Lorist“ sajmovi visoko postavili lestvicu u predstavljanju inovacija i njihovoj primeni, na radost brojnih ljubitelja lova i ribolova, kao i svih koji se bave ekologijom i zaštitom životne sredine.

Direktor Novosadskog sajma Nikola Lovrić rekao je da sajam u ovoj godini obeležava značajne jubileje –  55 godina Lorista i 90 godina Međunarodnog poljoprivrednog sajma dok je prošle godine obeležn vek postojanja Novosadskog sajma.

Početak jeseni u Novom Sadu tradicionalno i ove godine obeležava Lorist, kao jedno od najomiljenijih mesta susreta brojnih izlagača iz zemlje i inostranstva, sa posetiocima, rekla je Vanja Petković, član Gradskog veća Grada novog Sada zadužena za ekologiju, energetsku efikasnost i zaštitu životne sredine.

Ova manifestacija, koja se uvrštava u red najznačajnijih u ovom delu Evrope, okuplja sve značajnije predstavnike, uvoznike i brendove osnovne i prateće opreme za sportski lov i ribolov, boravak u prirodi, sport i rekreaciju. Bogatstvu doživljaja učesnika i posetilaca, doprinose segmenti posvećeni hortikulturi, ekologiji i zaštiti životne sredine.