Branko Pavlović, iz poslaničke grupe MI, glas naroda, rekao je da je njihova cela poslanička grupa u sali, da je za kvorum potrebna većina poslanika, ali da poslanici vladajuće koalicije nisu ubacili svoje kartice, jer su hteli da pokažu da opoziciji nije dovoljno važno da se održi sednica o litijumu.

Branko Pavlović je, govoreći na konferenciji za štampu u holu Skupštine, tražio je od novinara da kritički pristupe ovom problemu i da vide ko od opozicionih poslanika ko je protiv litijuma nije bio u sali na početku ove sednice.

U Skupštini Srbije danas je počela prva sednica redovnog jesenjeg zasedanja, ali je posle intoniranja himne “Bože pravde” utvrđeno da nema kvoruma za rad. Na početku sednice u skupštinskoj sali bilo je 67 poslanika, a potrebna je da bude većina od ukupnog broja poslanika. U sali su, osim poslanika opozicije, bili i poslanici vladajuće većine, ali se nisu registrovali. Posle jednočasovne pauze i dalje nije bilo kvoruma za rad, pa je predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić zamolila poslanike vladajuće većine da obezbede kvorum.