Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom razgovarao o svim važnim temama, geopolitičkim ali i o pojedinačnim problemima sa kojima se suočavaju dve zemlje, a kako je naveo, mnogo toga je saznao i želeo da nauči.

Predsednici Srbije i Turske Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan održali su danas sastanak u četiri oka u Beogradu, a ekonomija je jedan od ključnih aspekata posete turskog predsednika.

Vučić je na konferenciji za novinare sa Erdoganom istakao da Srbija ceni politiku turskog predsednika, jer je vodi u interesu građana Turske, a ne velikih sila. Dodao je da i Srbija vodi istu politiku, što dodatno povezuje dve zemlje.

Predsedik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas u Beogradu da su dve zemlje u poziciji da zajedno idu napred i da rade na očuvanju mira, te da je potrebno da se razvije saradnja Srbije i Turske u domenu namenske industrije.

Predstavnici vlada Srbije i Turske potpisali su danas 11 memoranduma i protokola, među kojima su sporazumi o saradnji u oblasti vanrednih situacija, energetike, kulture i medija. Ceremoniji potpisivanja prisustvovali su predsednici Srbije i Turske, Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan.