Iz pera Radovana Vlahovića izašla je nova knjiga. U pitanju je četvrta knjiga njegove Banatske epopeje, koja nosi naziv Ljuba.

Banatska epopeja Radovana Vlahovića, koja nudi autorovo viđenje Banata u 20. veku započeta je romanom „Bapa“ 2016. godine. Do sada je dobila dva nastavka: romane „1934.“ i „Mučenici“. Roman „Ljuba“ je četvrti u nizu, a govori o porodičnom stradanju i nepravdi.

Mnogi kritičari primetili su da Vlahović o najznačajnijim događajima svetske istorije, o vremenima u kojima se svet menja piše ne stavljajući se ni na jednu stranu, ne podržavajući nijednu ideologiju i neuplićući se u politiku.

Ljuba je otac i starešina jedne porodice koja ima osam članova i koji je prošao kroz sve faze u životu.

Kao građu za pisanje romana Radovan je koristio porodične fotografije i originalne dokumente – sudske presude, spiskove oduzete zemlje i imovine, koji se mogu videti u knjizi i koji, zajedno sa romanom, svedoče o drastičnom kažnjavanju pradede Ljube, koji nije prihvatio da bude deo kolektiva, na način kako su to ideolozi njegovog vremena želeli i koji je zbog protivljenja prinudnom otkupu i konfiskaciji odveden u Zebelu, odakle se nikada nije vratio.