U prepunoj Konferencijskoj sali Hotela Vojvodina Zrenjanincima je predstavljena knjiga Aleksandra Pavića pod nazivom „Zabranjena istina o Srebrenici – priručnik zasnovan isključivo na stranim izvorima“, koja kako je rečeno, uz pomoć stranih izveštaja, izjava, analiza i komentara dokazuje da je zvanična verzija srebreničkih događaja neistina.

Novo, četvrto izdanje knjige„Zabranjena istina o Srebrenici – priručnik zasnovan isključivo na stranim izvorima“ predstavljeno je Zrenjanincima u Konferencijskoj sali Hotela Vojvodina u kojoj se na ovoj promociji tražila stolica više. Autor, Aleksandar Pavić, kaže da je ovom knjigom želeo da pokaže drugu stranu medalje kada su u pitanju događaji u Srebrenici, a koristeći samo strane izvore.

O knjizi, Paviću i događajima u Srebrenici, istini o tim događajima i važnosti da se sa tom istinom upozna što veći broj ljudi na promociji su, sem autora Aleksandra Pavića, govorili prof. dr Branimir Nestorović kao suizdavač knjige, advokat Ratka Mladića Branko Lukić, doktor Branislav Antonijević i profesor Ratko Ristić.

Kako je rečeno u knjizi korišćeni dokumenti, zaključci i komentari nisu istovetni, niti polaze sa istih stanovišta, ali svi imaju jednu važnu zajedničku crtu: svi nam govore da je u Srebrenici najočiglednije stradala istina, i da postoji organizovana kampanja da se ona i dalje drži skrivenom. „Šta god bili pravi ciljevi propagatora „zvanične verzije” oni nas ne obavezuju osim u jednom: da razvejemo maglu laži radi našeg sopstvenog mira i orijentisanosti u sadašnjem vremenu, kao i onome koje nam predstoji. A sada znamo da u tome nismo sami“, kaže Pavić na kraju knjige.