Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković obratila se danas na otvaranju šeste Konferencije lokalnih lidera Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, koja se održava u Jantaju, u kineskoj provinciji Šandong.

Gojković je istakla da je ovaj skup veoma korisna platforma za razmenu novih ideja i snažan podsticaj za dalje unapređenje saradnje zemalja učesnica i njihovih regija. Ocenila je da je jučerašnji potpisani Sporazum o uspostavljanju prijateljskih odnosa i saradnje između provincije Šandong i Autonomne Pokrajine Vojvodine, značajan korak napred na našem zajedničkom putu, koji otvara mogućnosti za razmenu znanja, iskustava i resursa, kao i za zajednički rad na unapređenju života naših građana.

Na svečanoj ceremoniji obratio se potpredsednik Svekineskog narodnog kongresa Li Hongdžong poželevši dobrodošlicu gostima i istakavši da je ova konferencija veoma važna zbog povezivanja i unapređenja saradnje.

Lin Vu, sekretar Komiteta Komunističke partije Kine provincije Šandong, rekao je u obraćanju učesnicima da se ovim skupom otvara nova era i novo poglavlje u cilju unapređenja odnosa u budućnosti, poručivši da predsednik NR Kine Si Đinping daje veliki značaj ovoj saradnji.

Predsednica Gojković je, zajedno sa domaćinima, obišla i kongresni centar, u okviru koga su predstavljeni proizvodi zemalja učesnica Konferencije.