Sadašnja situacija oko Kosova može da se poredi sa onom kada je knez Pavle Karađorđević davao atribute državnosti Hrvatskoj, na uštrb srpskog naroda, jer tako sada ova vlast učestvuje u stvaranju velike Albanije, od Prištine i Tetova do Tirane, ocenio je novinar i univerzitetski profesor Slobodan Reljić na promociji promociji knjige „Pisma sa Kosova“, autora pod pseudonimom Janja Gaćeša.

Ovo je sumorno vreme i nikakve medijske kampanje vlasti ne mogu od Briselskog, Vašingtonskog i Ohridskog sporazuma napraviti dobru operaciju za naš narod, rekao je Reljić na promociji knjige „Pisma sa Kosova“, autora pod pseudonimom Janja Gaćeša.

Bivši ministar spoljnih poslova SRJ Živadin Jovanović konstatovao je da je mnogo stvari napisano o Kosovu, „a kako stvari stoje još će ih mnogo biti“.

Jovanović je napomenuo da Srbija ne duguje Zapadu, ali da Zapad duguje Srbiji, mada, pošto se sve menja, promeniće se i to. Ovo je vreme koje je mirno za sve druge, ali nije mirno za Srbe na Kosovu. Kako će Srbe da štite oni koji ne znaju nijednog od 1.000 vinovnika zločina nad njima, upitao je Jovanović.