Ministar informisanja i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Dejan Ristić istakao je danas, otvarajući 40. zasedanje Generalne skupštine Asocijacije javnih poštanskih operatora Evrope – Postevropa, da je poštanski saobraćaj i u doba digitalizacije nezamenljiv i veoma važan za sve građane i privredu.

Ristić je istakao da članice ove asocijacije, koje zajedno obavljaju poštansku delatnost u više od 50 evropskih zemalja, pokrivaju teritoriju našeg kontinenta sa 175.000 umreženih prodajnih punktova, dva miliona zaposlenih i godišnje uruče 72 milijarde pismonosnih pošiljaka i 5,5 milijardi paketa.

Prisutnima su se obratili i ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović, predsednica Borda direktora Postevropa Elena Fernandez Rodrigez, vršilac dužnosti direktora JP „Pošta Srbijeˮ Zoran Anđelković i generalni sekretar Postevropa Boton Sebeni.

Ovaj događaj je okupio najviše predstavnike 55 javnih poštanskih operatora iz 53 država članica Postevrope, visoke predstavnike međunarodnih organizacija iz poštanske delatnosti, kao i brojne zvaničnike Republike Srbije.