Predstavnici Narodnog pokreta Srbije (NPS) podneli su danas krivičnu prijavu protiv ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović Handanović i funkcionera preduzeća „Elektrodistribucija Srbije“ (EDS) jer sumnjaju da je novi tender za firmu koja treba da očitava strujomere – namešten.

Potpredsednik NPS Borislav Novaković rekao je novinarima ispred Palate pravde u Beogradu, gde su podneli krivičnu prijavu protiv Đedović Handanović, v.d. direktora „EDS“ Biljane Komnenić i direktora poslovnog sistema „EDS“ Vjekoslava Bobara, da su uslovi konkursa namešteni za firme koje su i do sada očitavale strujomere i pravile probleme građanima sa uvećanim računima.

Potpredsednik NPS Miloš Pavlović rekao je da je u ovoj javnoj nabavci onemogućeno da bilo koja druga firma učestvuje na tom tenderu. Pavlović tvrdi da se na taj način novac iz budžeta države izvlači za potrebe Srpske napredne stranke.

Novaković je firmu Montop optužio da je odgovorna za brojne uvećane račune koji stižu građanima, navodeći da je reklamacija na račune bilo i ranije, ali ne u tom broju. Novaković je dodao i da vlast uverava da je reč o pojedinačnim slučajevima, ali da se oni dešavaju širom Srbije i da nikada nisu bili toliko masovni, dodajući da su računi ranije bili greškom uvećavani za 30-40 odsto, a da su sada uvećani po 10 ili 15 puta.