Povodom obeležavanja 23. oktobra – Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković položila je danas,  zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milanom Đurićem, vence na Spomen groblje boraca Narodno-oslobodilačkog rata 1941-1945. godine.

Maja Gojković je ovom prilikom u ime Pokrajinske vlade i u svoje lično svim Novosađankama i Novosađanima čestitala ovaj značajan jubilej – 80 godina od oslobođenja Novog Sada.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić rekao je da se danas u Novom Sadu sećaju sugrađana koji su stradali tokom fašističke okupacije i oslobođenja Novog Sada i koji su doneli toliko željenu slobodu tog 23. oktobra 1944. godine.

Vence su položili i predsednica Skupštine Grada Novog Sada Dina Vučinić, načelnik Južnobačkog upravnog okruga Milan Novaković, predstavnici Gradskog odbora Saveza udruženja boraca NOR-a, Vojske Srbije i Organizacije rezervnih vojnih starešina Grada Novog Sada.

Ovom prilikom, predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković upisala se u spomen-knjigu, poručivši: „Vaša predanost i žar sa kojom ste širili plamen slobode, nikada ne mogu biti zaboravljeni, niti izbrisani. Zbog Vaših velikih dela, mi danas stvaramo i radimo u slobodi.“