Juče je predstavljeno najnovije izdanje gurmanskog vodiča „Gault & Millau Srbija 2025“, a direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović rekla je da je u top tri pozitivna utiska koje turisti ponesu iz Srbije i kvalitet gastronomske ponude.
Direktorka Turističke organizacije Srbije (TOS) Marija Labović je navela da se 53 odsto turista odlučuje za putovanje upravo prema gastronomskoj ponudi destinacije. Ona je rekla da je ovaj vodič u Srbiji izdat četvrtu godinu za redom, kao i da on ove godine pokriva 45 destinacija u Srbiji koje su bile predmet inspekcije i kvaliteta gastronomske ponude.
Ovaj Gastro Vodič donosi aktuelan presek ugostiteljske scene u rasponu od manjih formata (Pop) do vodećih restorana, pokrivajući sve kulinarske žanrove.
Uzbudljiv i jedinstven, ovaj svetski poznati vodič, donosi detaljan pregled najistaknutijih restorana i vinarija širom Srbije.
Posebno je pohvalno što vodič obuhvata čitavu teritoriju Srbije, a ne zadržava se samo na Beogradu. Tekstovi donose realan prikaz i realistične ocene, a bave se kompletnom slikom: od servisa i usluge do aranžiranja jela i širine ponude.